Nieuws

Inschrijving 41e editie geopend!

Op zondag 11 februari 2018 vindt de 41e Groet uit Schoorl Run plaats. Op het programma staan de 30 km, de 21,1 km en de Mizuno 10 km. Ook kunnen bedrijven meedoen met een team tijdens de 10 en 21,1 km en voor kinderen is er de Rabo Kids Run over 1.200 meter. Het parcours gaat grotendeels door het schitterende bos en duingebied van Staatsbosbeheer. Daarnaast komen de lopers door pittoreske dorpskernen als Groet, Bregtdorp en Catrijp. Vele nationale en internationale toppers verschijnen jaarlijks aan de start van de internationale Mizuno 10 km, de hoofdafstand van het evenement.

Inschrijven is mogelijk t/m 5 februari 2018 of tot de deelnemerslimiet van 8.500 lopers bereikt is.

Winnaars Business Run

Op zondag 12 februari stonden 40 bedrijven met in totaal 66 teams aan de start van de Groet uit Schoorl Run. Zij gingen de strijd aan met elkaar op de Business Run 10 of 21,1 km. 

Winnaars Business Run 10 km

De 10 km werd gewonnen door het team Tata Steel 1, de snelste vijf teamleden volbrachten de 10 km gezamenlijk in 3.28.45. Op de tweede plaats eindigde het team van Lekker Puh met een tijd van 3.35.52. De derde plek ging naar de Protectiepartners met een tijd van 3.47.40. 

Winnaars Business Run 21,1 km

Bij de Business Run 21,1 km ging het hoogste podium naar het team van Luchtverkeersleiding Nederland 1, zij noteerden een gezamenlijke tijd van 8.17.17. Seed Valley 1 noteerde met 8.20.13 een tweede plaats, voor het team van Eko Plaza 1 (8.22.32).

Alle uitslagen zijn hier terug te vinden. 

Aftermovie Groet uit Schoorl Run 2017

De 40e editie van de Groet uit Schoorl Run was een verschrikkelijk mooie editie. Met een parcours dwars door besneeuwde duinen, een uitverkocht startveld van ruim 9.000 deelnemers en een licht zonnetje waardoor alles nog sprookjesachtiger werd is dit een jubileum editie om niet snel te vergeten. We hebben speciaal voor jullie een geweldige aftermovie gemaakt! Deel dit met al je (hardloop) vrienden!

Bekijk hier de aftermovie van een geweldige 40e editie van de Groet Uit Schoorl Run.

De Groet uit Schoorl Run door de ogen van een deelnemer

De zon kruipt door mijn wimpers heen en direct voel ik de bekende vlinders in mijn buik. Het is racedag en gisteren besloot koning Winter om terug te keren naar ons kikkerlandje. Met twee vingers duw ik de lamellen van onze tijdelijke habitat aan het IJ in Amsterdam open en een compleet witte winterwereld begroet mij. Voorzien van een kop hete koffie en de bekende bak havermout met banaan check ik de tijden van de trein, de pendelbus en mijn startvak. Ik besluit om het zekere voor het onzekere te nemen en echt vroeg te vertrekken.

Parcoursrecord

Vandaag heb ik mij voorgenomen om mijn Schoorl parcourstijd uit 2014 te verbreken en om dat te doen moet ik echt strak 6 minuten op de kilometer blijven lopen, door de besneeuwde duinen. In Alkmaar staat de pendelbus al op ons te wachten en met de kou van de pittig snijdende wind is dat heel erg fijn. Niet veel later doemen de duinen van Schoorl op en dit jaar, net als mijn allereerste editie hier, lijken de duinen op een echt skigebied.

De sporthal is nog niet erg vol en ik heb meer dan genoeg tijd en ruimte om mij om te kleden en langs de finishlijn te gaan staan. Ik hoop daar mede-Amsterdammer Tonny over de finish te zien gaan op de 30km en ik hoop dat ik hem zie binnenkomen onder de 3 uur want dat wil hij graag. Ik sta er nog geen vijf minuten als ik hem inderdaad de hoek om zie komen en een eindsprint in zie zetten. Ik gil zijn naam, zwaai en kijk op de klok. Hij heeft het gered. Nu is het tijd voor mij om mijn streeftijd neer te zetten. Inmiddels heb ik toch wel koud gekregen dus klappertandend sta ik warm te hoppen op mijn plek in het Le Champion vak wanneer ik in gesprek raak met een loopster die haar allereerste evenement loopt vandaag. Wanneer we oplopen naar de startlijn leg ik uit dat we pas gaan rennen op de startlijn en dat ze ook pas dan haar sporthorloge aan moet zetten. Het startschot klinkt en ze sprint keihard weg.

Genieten

Ik besluit om de pas erin te zetten op het tempo dat lekker voelt. Niet nadenken gewoon gaan en mijn eigen race lopen. Bij het eerste kilometerbord check ik mijn tijd. Oei dat is snel. Kan ik dit tempo wel volhouden? Niet teveel nadenken maar gewoon blijven lopen. Rond kilometer drie is het klimmen geblazen en merk ik dat het tempo om mij heen wat afzakt. Ik tik een loper voor mij aan en vraag wat hij als streeftijd heeft. Het antwoord is rond het uur. Terwijl ik inhaal zeg ik dat ik onder het uur wil lopen en dan ineens realiseer ik mij dat ik dat echt wil en ik zet aan. Eenmaal boven worden we beloond met een overweldigend uitzicht. Witte duinen en ik kan niet niet anders dan hardop zeggen: “Kijk om je heen, geniet! Hoe briljant is dit?!” Naast mij loopt een dame met blond haar, ze is wat eerder al aangehaakt en ze beaamt wat ik zeg. Ze zegt me dat ze is aangehaakt omdat ik het tempo er zo lekker in heb zitten, ze zegt ook dat ze niet weet hoe lang ze het vol kan houden. “Geeft niet” zeg ik “Ik loop ook voor het eerst zo hard” en dan worden we stil en genieten we op het ritme van onze passen van het uitzicht.

Op naar de finish

Ik weet dat mede-hardlooptrainer in opleiding Geart-Jan ook loopt en die zal mij zeker weten inhalen en iets na kilometer vier zoeft hij voorbij. Hij zwaait, we wensen elkaar succes en ik kijk hem na. Nu weet ik zeker dat ik echt onder het uur wil finishen en ik neem mij voor om na kilometer vijf iets te versnellen. De blonde dame naast mij blijkt Annemieke te heten, net als mijn zus en terwijl we tegen elkaar zeggen dat we de man met de hamer niet zullen laten toeslaan, zetten we aan. Het genieten van het lopen keert zich van buiten naar binnen als ik voel dat mijn benen willen en ik laat het gebeuren. Ik luister naar mijn ademhaling en ben mij volledig bewust van het moment. Er is alleen nog de weg, mijn benen en het ritme van mijn passen. Voor ik het weet zijn we kilometer acht voorbij en het tempo gaat zowaar weer omhoog. Annemieke neemt mij mee en wat voelt het goed. Kilometer negen en de laatste klim. Mijn hoofd begint zich te bemoeien met mijn benen maar ik weiger te luisteren en wanneer we de bocht indraaien voor de laatste 250 meter weet ik dat ik niet meer op kan en wil geven. Ik ren, ik duw, ik heb mijn ademhaling niet meer onder controle en zet alles aan wat ik nog aan kan zetten en dan kom ik de matten over met Annemieke een schouderlengte voor mij. We checken meteen onze horloges en ik ben verbijsterd. Op mijn horloge staat het bewijs: 00:55:24. Daarmee heb ik niet alleen mijn beste parcourstijd hier verbroken met 6 minuten maar heb ik ook nog mijn beste tijd op de 10km verbroken met bijna vier minuten. Terwijl ik Annemieke een high-five geef doemt Geart-Jan naast me op. Lekker gelopen hebben we allebei. Pas als ik weer droge kleren aan heb, mijn grote liefde heb gesproken en in de warme pendelbus zit, kom ik wat tot rust en terwijl de bus zich in beweging zet fluister ik zachtjes: ‘Dank je wel Schoorl. Tot volgend jaar!’

Marlies van Eunen – de Boer
Hardloopster

Teamfoto’s Businessloop nu online

Alle teamfoto’s van de Business Run staan online.

Zoek en bekijk jouw teamfoto op deze pagina.

Abdi Nageeye en Susan Krumins winnen NK 10 km

Een dik pak sneeuw zorgde vandaag voor sprookjesachtige taferelen bij de 40e Groet uit Schoorl Run. Voor de ruim 9.000 deelnemers en honderden supporters was het maximaal genieten in het unieke natuurgebied van Schoorl. De winst ging bij de mannen naar Abdi Nageeye. Met een tijd van 28.45 minuten schreef hij voor de vijfde keer het NK 10 km in Schoorl op zijn naam. Bij de vrouwen won Susan Krumins met overmacht in 31.43.

Inmiddels vijfvoudig winnaar Nageeye liep vanaf het begin van de wedstrijd samen met de Engelse Ross Millington en Jonny Mellor in de kopgroep. Op het 9 km punt moest Mellor het tweetal laten gaan en werd het een nek-aan-nek race naar de finish. Op 200 meter voor de finish versnelde Nageeye en lukte het Millington niet meer om de aansluiting te vinden. Nageeye pakte hiermee zowel de gouden NK medaille als de overall winst op de 10 km. Millington werd tweede in 28.46 en Mellor derde in 28.55. De zilveren NK medaille ging naar Jesper van der Wielen in 29.13 en de bronzen plak naar Ronald Schroër in 29.17.

Susan Krumins wint met overmacht

Bij de dames was het vandaag een volledig eenzijdige wedstrijd. Susan Krumins zette al na 3 km een enorme versnelling in waarna niemand meer bij haar in de buurt kwam. De winst en de NK titel pakte ze dan ook met overmacht in 31.43. De winnares van vorig jaar, Elizeba Cherono, won vandaag de zilveren medaille in 33.00 en Ruth van der Meijden werd net als vorig jaar derde op het NK 10 km in 33.17.

Mizuno 21,1 km

Eerder op de dag vonden de Mizuno 21,1 en Run2Day 30 km plaats. De Mizuno 21,1 km werd gewonnen door Colin Bekers in 1.07.57. Stefan Van Den Broeck eindigde na 1.08.45 als tweede voor Lander Vandroogenbroeck (1.09.11). Bij de vrouwen won Manuela Soccol in 1.18.41. Ze had een ruime voorsprong op Esmee Munnike (1.23.07) en Lineke Kroon (1.23.59).

Run2Day 30 km

De Run2Day 30 km werd gewonnen door de Zweed John Borjesson in 1.39.19. Jop van der Steen volgde na 1.39.42. Olfert Driessen werd derde in 1.42.41. Mireille Baart was net als voorgaande twee jaar de snelste vrouw op de langste afstand in 1.59.31, voor Inez-Anne Haagen (2.02.43) en Lia Wijnberger (2.07.17).

Uitslagen

Ook bij de junioren en masters werd het NK 10 km gehouden. De volledige uitslag is te vinden op www.groetuitschoorl.nl.

Editie 2018

Er schreven dit jaar ruim 9.000 deelnemers in. De frisse 40e editie is succesvol verlopen. Volgend jaar vindt de 41e Groet uit Schoorl Run op zondag 11 februari plaats.

Bedankt voor een geweldige editie!

Wat een geweldige 40e editie hebben we er weer met zijn allen van gemaakt. Met een volledig uitverkocht deelnemersveld gingen we om 11:00 uur van start. De sneeuw (!), de ruim 9.000 hardlopers, 260 fantastische vrijwilligers en talloze toeschouwers langs het parcours en niet te vergeten alle hulpdiensten maakten van deze jubileum editie van de Groet uit Schoorl Run een hardloop event om niet te vergeten.

 

 

 

 

 

Ver van tevoren uitverkocht

De Groet uit Schoorl Run was ver van tevoren uitverkocht en het enthousiasme van de hardloopwereld zag je terug tijdens de loop. In de startvakken heerste een gezonde spanning. Op de parcoursen van de 10 km, 21,1 km en de 30 km straalde de positiviteit eraf bij zowel het publiek als de hardlopers. Iedere hardloopliefhebber wil dit grote loopspektakel meemaken en dat zag je prachtig terug.

 

 

 

 

 

Foto’s en aftermovie

We kunnen dit jaar dus weer terugkijken op een geslaagde Groet uit Schoorl Run en we zien jullie graag volgend jaar weer aan de start! Volg ons op Facebook en deel met ons de napret. Share jouw foto’s of video’s en laat ons mee genieten van jouw dag! Op onze Facebookpagina volgen natuurlijk zo snel mogelijk de mooiste foto’s en video’s! Uiteraard gaan we voor jullie een te gekke aftermovie maken zodat jullie nog lang kunnen na genieten van jullie geweldige prestaties!

Tot volgend jaar!

Abdi Nageeye weer Nederlands Kampioen op de 10 kilometer

Niemand minder dan Olympisch atleet Abdi Nageeye heeft de 45e editie van de Groet uit Schoorl Run gewonnen en is wederom Nederlands Kampioen op de 10 kilometer!

Nummer 2 is Jesper van der Wielen (startnummer 5) en nummer 3 Ronald Schroer (startnummer 4).

(later meer).

 

Weerupdate: neem de pendelbus

Afgelopen nacht is er zeer veel sneeuw gevallen in Schoorl. Met inzet van diverse hulpdiensten en de gemeente is er hard gewerkt om het parcours sneeuwvrij te krijgen. De Groet uit Schoorl Run gaat dus door! 

Kom met de pendelbus

Gezien de hoeveelheid sneeuw op de parkeerterreinen kunnen deze niet allemaal sneeuwvrij gemaakt worden. We raden de deelnemers dan ook met klem aan zoveel mogelijk gebruik te maken van de pendelbus vanaf NS Station Alkmaar of Inholland Alkmaar. Deze pendelen iedere 10 minuten tussen Alkmaar en Schoorl. Ter plekke kun je nog een busticket kopen. Kijk hier voor meer informatie.

Weersverwachting

De sneeuw van vannacht blijft vanochtend nog liggen. Eind van de ochtend is de temperatuur 0 tot +1 graad. Er staat een oostenwind: windkracht 4 tot 5. 

Vanmiddag temperaturen van +1 a +2 graden. Het is meest bewolkt met kans op wat regen. De wind is nog matig tot vrij krachtig met windkracht 4 en soms wat windvlagen. 

 

Weerupdate voor zondag

Lees hier van onze meteoroloog de laatste weersverwachting voor zondag:

Vanavond en vannacht is er kans op enige sneeuw. Dit zal er morgenochtend nog liggen, want dan ligt de temperatuur rond de 0 graden. In de middag wordt het 2 a 3 graden en zal de gladheid en de sneeuw verdwijnen. Het is in de daglichtperiode meest droog, met misschien een enkele regenbui. Geen ijzel overdag, en in de middag af en toe zon. Wel een vrij koude en vochtige oostenwind, windkracht 4.

Houd de weersvoorspellingen de komende uren goed in de gaten en stem hier je kledingkeuze en reis naar Schoorl op af. 

Mis niets en ontvang het laatste hardloopnieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief