Nieuws

Wat wordt jouw volgende hardloopuitdaging?

De Groet uit Schoorl Run wordt al jaren met passie en veel liefde voor de sport georganiseerd door Le Champion. Dit is echter niet het enige hardloopevenement dat we organiseren. Hieronder een overzicht van onze hardloopkalender. Voor welke volgende uitdaging ga jij? We hopen je graag weer aan de start van één van onze evenementen te verwelkomen! 

Runner’s World Zandvoort Circuit Run (25 maart 2018)

Racen over het circuit van Zandvoort, maar dan op je hardloopschoenen. Dat kan alleen tijdens de Runner’s World Zandvoort Circuit Run, op zondag 25 maart 2018. Geen kilometer is hetzelfde! Kies je voor de halve marathon of 12 km, dan loop je vanuit de Pitsstraat door scherpe bochten op het circuit, over het strand met uitzicht op de skyline van Zandvoort, over de boulevard en door het sfeervolle centrum. Je finisht tenslotte voor de eretribune op het circuit.

Ga je liever voor een korte afstand? Doe dan mee aan de 5 km, die volledig op het circuit afspeelt. Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar is er tenslotte de Kids Circuit Run 900 meter of 2,5 km. Speciaal voor bedrijven is er de Business Run halve marathon, 12 of 5 km.

Meer info en inschrijven: www.zandvoortcircuitrun.nl (inschrijven t/m 12 maart)

Cruyff Foundation 14K Run (25 april 2018)

De Cruyff Foundation 14K Run is een Social Run die in het leven is geroepen ter nagedachtenis aan Johan Cruijff, met als doel zijn gedachtegoed levend te houden. De derde editie van de run, die wordt georganiseerd samen met AFC Ajax en Le Champion, vindt plaats op woensdagavond 25 april 2018, de geboortedag van Johan Cruijff.

De Cruyff Foundation 14K Run start bij het Olympisch Stadion, waarna je 14 km langs memorabele plekken uit het leven van Johan Cruijff rent en uiteindelijk finisht in de Johan Cruijff Arena. Een prachtige manier om stil te staan bij het gedachtegoed van Johan Cruyff. Door mee te doen ondersteun je de projecten van de Cruyff Foundation, die jeugd – letterlijk en figuurlijk – de ruimte geeft om samen te sporten en spelen.

Naast de 14K Run is er ook een 14K Business Run, een 5K Run en een speciale Kids Run. Deze laatste twee runs vinden plaatsen rondom de Johan Cruijff Arena.

Meer info: www.cruyff-foundation14krun.nl

Alkmaar City Run by night (9 mei 2018)

Dwars door de prachtige historische binnenstad van Alkmaar! De Laat, de Langestraat en alle kleine straatjes daartussen zijn op woensdagavond 9 mei het terrein voor de 9.000 deelnemers aan de Alkmaar City Run by night. Langs de route maken de bewoners er met lichtjes, fakkels en kaarsjes een onvergetelijke tocht van. Na afloop kun je gezellig blijven hangen bij ‘Swinging Night’; er klinkt (live)muziek door de hele stad. Kies uit de 10 of de 5 km en loop gezellig mee! 

Meer info: www.alkmaarcityrun.nl (inschrijven vanaf 5 maart)

Damloop by night (22 september 2018)

Een onvergetelijke hardloopavond beleef je bij de Damloop by night. Samen met 15.000 anders lopers start je in dezelfde ASICS Runningshirts. Het parcours dat voor een deel over het traditionele Dam tot Damloop-parcours gaat, is oogverblindend verlicht. En onderweg geeft de muziek je een extra boost. De finish is bij het Dam tot Dam Park, waar je samen met duizenden andere hardlopers meteen kunt proosten op je behaalde overwinning.

Meer info: www.damloop.nl (inschrijven vanaf 11 april)

Dam tot Damloop (23 september 2018)

De Dam tot Damloop is meer dan alleen een hardloopwedstrijd over 10 Engelse Mijl (16,1 km). De 200.000 toeschouwers maken er samen met de 50.000 deelnemers ieder jaar één grote happening van. Na de start op de Prins Hendrikkade volgt al snel het kippenvelmoment in de IJtunnel. Vervolgens word je via de versierde straten in Amsterdam-Noord door de opzwepende muziek en vele enthousiaste aanmoedigingen gedragen richting de finish in Zaandam.

Zorg dat je de start van de inschrijving niet mist, want de startnummers voor de hoofdafstand zijn ieder jaar razendsnel uitverkocht.

Meer info: www.damloop.nl (inschrijven vanaf 11 april)

TCS Amsterdam Marathon (21 oktober 2018)

Wil jij in oktober genieten van Amsterdam en alles wat de stad jou te bieden heeft? Wil je je een echte atleet voelen en starten en finishen in het historische Olympisch Stadion? Of rennen over de veelbesproken passage onder het prachtige Rijksmuseum? Kom dan naar Amsterdam voor de 43e editie van de TCS Amsterdam Marathon op 21 oktober 2018! Je kunt kiezen tussen de marathon, Mizuno halve marathon of TCS 8 km.

Meer info: www.tcsamsterdammarathon.nl

Saucony Egmond Halve Marathon (13 januari 2019)

Op de tweede zondag van januari komen 18.500 lopers naar de Noord-Hollandse kust voor de Saucony Egmond Halve Marathon. Zwoegen en ploegen. Over asfalt en duinen.
Dwars door mul zand en scherp helmgras. Klimmen op de Bloedweg en langs de Van Speijk Vuurtoren. En goede kans dat wind, regen en kou je het er niet gemakkelijker op gaan maken. Niet voor watjes dus…

Meer info: www.sauconyegmondhalvemarathon.nl (inschrijven vanaf half augustus)

Michel Butter en Maureen Koster winnen NK 10 km in zonnig Schoorl

Ruim 9.000 hardlopers kwamen vandaag in actie bij de 41e Groet uit Schoorl Run. Op de open stukken kregen de deelnemers te maken met een forse wind, maar dieper in het duin liepen zij onder zonnige omstandigheden door de prachtige Schoorlse Duinen. Al een aantal jaar staat het NK 10 km vast op het programma in Schoorl. De winst ging bij de mannen naar Michel Butter. Met een tijd van 29.12  minuten schreef hij voor de vierde keer het NK 10 km in Schoorl op zijn naam. Bij de vrouwen won Maureen Koster in een persoonlijk record van 32.36 minuten.  

Na 3 km vormde zich bij de heren een internationale kopgroep van Michel Butter, Callum Hawkins (GBR), Yakoud Labquira (MAR) en Yannick Michiels (BEL). Op 6 km liep Hawkins weg van de groep en konden Butter en Labquira volgen tot aan de finish. Hawkins pakte de overwinning op de 10 km (29.03) en Michel Butter de Nederlandse titel. De zilveren NK medaille ging naar Edwin de Vries (29.49) en de bronzen plak naar Mahadi Abdi Ali (29.54).

De dameswedstrijd werd vandaag al na 3 km op de Schoorlse Zeeweg beslist. Hier liep Maureen Koster zeer sterk weg van de nummer twee Jip Vastenburg en bouwde haar voorsprong steeds verder uit. Koster pakte de gouden medaille in een tijd van 32.36, Vastenburg noteerde voor de zilveren plak een tijd van 33.10. De strijd om de derde plaats bleef spannend tot de laatste kilometers. Ruth van der Meijden moest hier Jill Holterman laten gaan, die hiermee de laatste podiumplaats veilig stelde in een tijd van 33.35.

Eerder op de dag vonden de Mizuno 21,1 en Run2Day 30 km plaats. De Mizuno 21,1 km werd gewonnen door Lander Vandroogenbroeck (BEL) in 1.07.33. Kjell d’Hondt eindigde na 1.07.42 als tweede voor Gerd Devos (1.08.17). Bij de vrouwen won Lineke Kroon in 1.22.57 voor Esmé Möricke (1.23.17) en Suzan Nieman (1.23.30).

De Run2Day 30 km werd gewonnen door de Belg Michael Brandenbourg in 1.38.20. Jeroen Veldhuis (NED) volgde in 1.45.54.. Stan de Vlemick (BEL) werd derde in 1.46.50. Marieke Monsma was de snelste vrouw op de langste afstand in 2.01.40, voor Inez-Anne Haagen (2.05.19) en Nesrine Leene (2.06.29).

Ook bij de junioren en masters werd het NK 10 km gehouden. De volledige uitslag is te vinden op www.groetuitschoorl.nl.

Volgend jaar vindt de 42e Groet uit Schoorl Run op zondag 10 februari 2019 plaats.

Weersverwachting voor zondag

Zoals het er naar uitziet, wordt het een koude editie! Naar verwachting ligt de temperatuur tussen de 1 en 6 graden. Daarbij windkracht 6, wisselend bewolkt en kans op  regen. Houd de weersverwachting de komende dagen goed in de gaten en pas je kleding hier op aan.

Nieuw! Live finishfoto!

Dit jaar bieden wij jou een super toffe nieuwe service aan: jouw finishfoto is zondag direct beschikbaar in de Groet uit Schoorl Run app. Je vind de foto via de live tracking tool (vul naam of startnummer in).

Alle andere race foto’s en video’s zijn een dag later, op maandag, beschikbaar. Deel je foto met al je vrienden met #GUS18!

Aanpassing MTB parcours op zondag 11 februari

Het parcours van de Groet uit Schoorl Run kruist op zondag 11 februari het MTB parcours in de Schoorlse Duinen. In verband met de veiligheid van zowel de deelnemers aan de run als de moutainbikers, wordt het MTB parcours tussen 11.00 en 12.45 uur tijdelijk aangepast.

Het parcoursgedeelte ten westen van de Julianalaan is gedurende deze periode afgesloten. Enkele honderden meters voor de oversteek van de Julianalaan wordt het mountainbikeparcours omgeleid richting de Blijdensteinweg. Op de Blijdensteinweg gaan de fietsers rechtsaf waarna ze na 100 meter verder bij de driesprong Blijdensteijnweg/Juliananlaan linksaf slaan. Vanaf hier kan het officiële MTB parcours weer gevolgd worden.

De omleiding wordt met borden aangegeven.

Internationale startlijst 10 km

Bekijk hier de internationale startlijst voor de 10 km (versie 7 februari 2018).

Groet uit Schoorl Run app nu beschikbaar!

Alles wat je moet weten over jouw deelname kun je vinden in de Groet uit Schoorl Run 2018 app! Denk aan interactieve parcourskaarten, starttijden en reisadvies. En met de LiveTracking functie is het mogelijk om lopers tijdens hun race realtime te volgen. Vergeet ook niet om jouw voorbereidingen en event ervaringen te delen via de speciale selfietool!

Ga dus nu naar jouw app store en download de app gratis. Een musthave voor iedere deelnemer!

 

 

 

 

 

 

Alle features nog even op een rij:

  • Live tracking
  • Livestream
  • Interactieve parcourskaarten
  • Informatie voor deelnemers en toeschouwers
  • Reisadvies
  • Selfie tool
  • Nieuws
  • Social updates

Vraag & aanbod startbewijs

Kun je op het laatste moment niet meedoen of ben je nog op zoek naar een startnummer voor Groet uit Schoorl Run? Plaats dan onder dit bericht jouw oproep.

Startnummer overdragen
Heb je iemand gevonden die jouw startnummer wil overnemen of die juist voor jou een startnummer in de aanbieding heeft, dan kun je het startnummer op een andere naam zetten. Het overdragen gaat via je persoonlijk account en is mogelijk t/m vrijdag 9 februari 12:00 uur. Kies in je account voor de optie ‘overdracht starten’. Het wachtwoord voor je account heb je in de bevestigingsmail van je inschrijving ontvangen.

Het overdragen van een startnummer is alleen mogelijk met een startnummer van de recreatieloop, niet voor het NK 10 km en Business Run.

Geen nieuw startnummer
Let op! Er wordt geen nieuw startnummer opgestuurd naar de nieuwe deelnemer. De vorige deelnemer ontvangt het startbewijs per post. Je bent dus zelf verantwoordelijk voor de fysieke overdracht van het startbewijs. Le Champion bemiddelt in geen enkel geval wanneer je als nieuwe deelnemer het startbewijs niet ontvangt.

Mizuno 10 km uitverkocht!

Ook de limiet voor de Mizuno 10 km is bereikt! Inschrijven voor het NK 10 km is nog wel mogelijk t/m 21 januari 2018.23.59 uur.

Let op: Om te kunnen deelnemen aan het NK 10 km dien je lid te zijn van de Atletiekunie en te beschikken over een door de Atletiekunie uitgegeven wedstrijdlicentie. Kijk hier voor meer informatie.

Ook kan er t/m 29 januari nog worden ingeschreven voor de Rabo Kids Run 1.200 meter.

Mis niets en ontvang het laatste hardloopnieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief