Bereikbaarheid

Werkzaamheden aan het spoor
In het weekend van de Groet uit Schoorl Run wordt er door ProRail op meerdere locaties aan het spoor gewerkt. Tussen Alkmaar en Amsterdam Centraal rijden minder Intercity’s. De Intercity’s die rijden, rijden in een aangepaste dienstregeling. Plan daarom vanaf 10 dagen voor vertrek je reis met NS Reisplanner of de  Reisplanner Xtra app. Kijk kort voor vertrek nogmaals voor de meest actuele informatie.

Bus pendeldienst
Om Schoorl makkelijk en snel te kunnen bereiken, wordt een bus pendeldienst ingezet tussen Alkmaar en Schoorl. Als je geen buskaartje besteld hebt, dan is dit ter plekke nog mogelijk. Een retourticket kost €5,00. De bussen vertrekken vanaf NS station Alkmaar en Hogeschool Inholland. In Schoorl stoppen de bussen 150 meter van de start. Naar Sporthal De Blinkerd is het ongeveer 500 meter lopen.

Vertrektijden Pendelbussen naar Schoorl
Om bezoekers zo dicht mogelijk bij de start en finish te kunnen brengen rijden de bussen deels over het parcours van de Groet uit Schoorl Run, daarom rijden de bussen tijdens de starts van de diverse afstanden niet. Houd de volgende tijden daarom goed in de gaten en kom ruim op tijd!
Van 8.30 uur tot 10.30 uur rijden bussen naar Schoorl voor de start van de Mizuno 21,1 en Run2Day 30 km.
Van 11.15 uur tot 14.00 uur rijden bussen naar Schoorl voor de start van de Mizuno 10 km.

Pendelbushalte Alkmaar NS
Kom je met openbaar vervoer naar Alkmaar dan kun je gebruik maken van deze pendelbushalte. Alle gegevens over reizen met het openbaar vervoer naar Alkmaar vind je op www.9292ov.nl. Ook is het mogelijk bij het station je auto te parkeren, dit is betaald parkeren. De pendelbus vertrekt vanaf de voorzijde van NS Station Alkmaar.

Pendelbushalte Hogeschool Inholland
Adres: Bergerweg 200, 1817 HM Alkmaar.
Kom je met de auto naar Alkmaar dan kun je hier je auto parkeren en vervolgens gebruik maken van deze pendelbushalte. Het parkeerterrein is tot uiterlijk 18.00 uur geopend.

Pendelbushalte vanuit Schoorl
De bussen vertrekken vanaf dezelfde plek als bij aankomst (Schoutsakker). Dit is ongeveer 500 meter van de finish.

De bussen vertrekken:
– tussen 12.30 en 14.00 uur iedere 10 minuten
– tussen 15.15 en 17.00 uur iedere 10 minuten
Houd er rekening mee dat tussen 14.00 en 15.15 uur geen pendelbus rijdt in verband met de start van de Mizuno 10 km. De laatste bus uit Schoorl vertrekt om 17.15 uur naar Alkmaar

Met eigen vervoer naar Schoorl
Vanaf de invalswegen van Schoorl is de route naar parkeerplaatsen aangegeven. Gezien de te verwachte drukte, vragen wij je ruim op tijd te komen. Carpoolen is aan te raden. Volg bij binnenkomst van Schoorl de borden en instructies van de verkeersregelaars.

Tip: Fietstransferium
Een handige tip is om gebruik te maken van het fietstransferium in Schoorldam. Hier kan de auto gratis geparkeerd worden om over te stappen op de eigen fiets. Zo kun je Schoorl op een sportieve manier bereiken zonder last van files en parkeerproblemen. Een mooie warming-up!

Mis niets en schrijf je in op de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief